Stichting Belangenbehartiging Coffeeshoppersoneel Nederland

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Links

 

Cannabis Tribunaal:
Alles over de derde editie van het Cannabis Tribunaal, op 16 mei 2011 in Dudok,  Den Haag. De VOC is opgericht na afloop van het eerste Cannabis Tribunaal, op 1 en 2 december 2008.
www.cannabistribunaal.nl
 
ENCOD:
De  Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid is een  pan-Europees netwerk van organisaties en individuele experts die  dagelijks met drugs te maken hebben. ENCOD is de Europese tak van een  wereldwijde coalitie van ruim 200 NGO’s, die het manifest voor een rechtvaardig en effectief drugbeleid hebben ondertekend.
www.encod.org

Stichting Drugsbeleid
De Stichting Drugsbeleid bestaat uit een groep vrijwilligers met verschillende maatschappelijke en politieke achtergrond en streeft naar regulering van de hennepteelt t.b.v. coffeeshops en naar regulering van produktie, verkoop en gebruik van de andere drugs.
www.drugsbeleid.nl
 
Bureau voor Medicinale Cannabis
Het Bureau voor Medicinale Cannabis (BMC) is als overheidsorganisatie verantwoordelijk voor de productie van cannabis voor medicinale en wetenschappelijke doeleinden. Apothekers, universiteiten en ziekenhuizen kunnen bij het BMC terecht voor legale medicinale cannabis.
www.cannabisbureau.nl
 
Cannabis College
Non-profit organisatie in het centrum van Amsterdam, die dagelijks informatie verstrekt aan honderden bezoekers en toeristen. Het college organiseert evenementen, lezingen en cursussen: de VOC vergadert er met regelmaat.
www.cannabiscollege.com
 
Nederlandse associatie voor legale cannabis en haar stoffen als medicatie
De missie van NCSM is het verbeteren van de kennis over medicinale cannabis, zodat daardoor de acceptatie ervan kan toenemen.
www.ncsm.nl
 
WeSmoke
Belangenvereniging Cannabis Consumenten WeSmoke is ontstaan in Zeeland en is een belangenvereniging voor cannabis consumenten én alle mensen die met cannabis te maken hebben of geconfronteerd worden. WeSmoke wil als klankbord fungeren voor iedereen die met het cannabisbeleid te maken heeft of krijgt, ook niet gebruikers. Lid worden is gratis en kan via de website:
www.wesmoke.nl
 
Drug Policy Alliance
Uitgebreide portal van het Amerikaanse Drug Policy Alliance Network, ‘the nation’s leading organization promoting alternatives to current drug policy that are grounded in science, compassion, health and human rights.’ “Our supporters are individuals who believe the war on drugs is doing more harm than good. Together we advance policies that reduce the harms of both drug use and drug prohibition, and seek solutions that promote safety while upholding the sovereignty of individuals over their own minds and bodies. ”
www.drugpolicy.org
 
PCN
Website van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de grootste belangenorganisatie van de cannabisbranche. Het PCN heeft als doelstelling het decriminaliseren en het in goede banen leiden van de thuisteelt en de detailhandel van cannabis in Nederland.
www.platformcannabis.nl
 
BCD
Website van de Bond van Cannabisdetaillisten, de oudste belangenorganisatie in de cannabisbranche, sinds 1993. De BCD richt zich van oudsher vooral op de coffeeshops in Amsterdam.
www.coffeeshopbond.nl
 
Adviesburo Drugs
Het Adviesburo Drugs is in 1986 opgericht door August de Loor. Het Adviesburo heeft een dagelijks spreekuur waar drugs kunnen worden getest, een drugsinfolijn en informeert en adviseert intermediairs binnen de wereld van drugs en druggebruik.
www.adviesburodrugs.nl
 
Less Crime
Website van Hans van Duijn, ex-voorzitter van de Nederlandse Politiebond, over het onhoudbare en contraproductieve drugsverbod.
www.lesscrime.nl
 
Trekt uw Plant / Cannabis Social Clubs
‘Trekt Uw Plant is een vzw, opgericht in 2006, met als doel om in alle openheid en op simpele doch overtuigende wijze aan te tonen dat het zeer goed mogelijk is in België de cannabisteelt voor persoonlijk gebruik door volwassenen te reguleren.’
www.cannabis-social-clubs.be
 
VCE
Website van de Verenigde Coffeeshops Eindhoven, een van de meest actieve lokale coffeeshopbonden van Nederland. Met een overzichtelijke afdeling rapporten en uitgebreide informatie over de -door Veilig Verkeer Nederland getorpedeerde- campagne over cannabis in het verkeer, de Groene BOB.
www.vce-eindhoven.nl
 
EssensiE
Website van EssensiE, ‘Geestverruimend & tuinbewust maandblad’. Sinds 1997.
www.essensie.nl
 
Highlife
Website van Highlife, ‘Opinie en lifestyle magazine voor growers en blowers’. Sinds 1991.
www.highlife.nl
 
Mediwiet
Mediwiet is een stichting die zich inzet voor de acceptatie en het gebruik van cannabis als ideaal volksmedicijn. Oprichter is Wernard Bruining, bekend van de eerste Amsterdamse coffeeshop Mellow Yellow en Positronics, de eerste growshop in Europa.
www.mediwiet.nl
 
Drugsinfo.nl
Website met publieksinformatie van het Trimbos Instituut, het landelijke kennisinstituut voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg in Utrecht. Met onder andere een uitstekende nieuwspagina
www.drugsinfo.nl
 
Legalize!
Website van de stichting Legalize, die zich sinds 1997 inzet voor het recht op roes en legalisering van drugs.
De 6 redenen waarom de drugsrepressie moet stoppen. De argumenten op een rijtje, in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Portugees. (met dank aan stichting Legalize)
www.legalize.net  www.laleva.cc/choice/prohibition/prohibitionn.html
 
Coffeeshopnieuws
Altijd actuele site met nieuws en opinie over coffeeshops en cannabis. Webmaster Peter Lunk is ook zeer actief op Twitter en zet regelmatig Engelse vertalingen online.
www.coffeeshopnieuws.nl

Canna Embassy
De Canna Embassy vertegenwoordigt de cannabisconsument d.m.v. van voorlichting en informatie. Vanuit Den Haag strijdt Green Ambassador Darpan van Kuik voor een “gezonder” beleid.
www.cannaembassy.info
 
Hanfmuseum
Informatieve website van het Hanf Museum in Berlijn. Het museum is een  niet-commerciële instelling; de collectie belicht alle aspecten van de  hennepplant.
www.hanfmuseum.de
 
The emperor wears no clothes
Het legendarische boek van Jack Herer (1939-2010) dat in Amerika de renaissance van de hennepbeweging inluidde. Verplichte kost voor elke cannabisactivist. Via deze website zijn alle hoofdstukken te lezen.
www.jackherer.com/thebook
 
Drugwar Facts
Gratis online boek met feitelijke informatie over de drugsoorlog, inclusief bronvermeldingen en, waar mogelijk, links naar het origineel.
www.drugwarfacts.org

Count the costs
Buitengewoon informatieve website over de kosten en schade van de war on drugs, opgezet ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van het Enkelvoudig Verdrag inzake verdovende middelen van de VN.
www.countthecosts.org
 
Wiet.nl
‘De grootste en leukste wiet community van Nederland’, met actieve fora en veel actueel nieuws.
www.wiet.nl
 
Social Cannabis
Community website voor de socialisering van cannabis, met gebruikersforum.
www.socialcannabis.nl

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu